Spar kr 350,- hver måned på drift og forvaltning! Les mer

Webhotell til WordPress

Det finnes en jungel av muligheter der ute når du er på utkikk etter webhotell til WordPress, og jeg vil ikke si at noen er riktig eller galt, men erfaringsmessig så er det store forskjeller i hastigheter og ikke minst oppetid hos de forskjellige aktørene.
webhotell til wordpress

Er du ny i WordPress verden og skal sette opp din første side, eller søker etter bedre alternativer til webhotell til WordPress, så er nok denne tråden til deg.

Det finnes en jungel av muligheter der ute når du er på utkikk etter webhotell til WordPress, og jeg vil ikke si at noen er riktig eller galt, men erfaringsmessig så er det store forskjeller i hastigheter og ikke minst oppetid hos de forskjellige aktørene.

Plusser og minuser finner vi hos de fleste, så skal prøve og forklare vår opplevelse konstruktivt.

Først må vi utdype noen ord og uttrykk:

Shared hosting – Dette er som det ligger i ordet, en server som blir delt med flere. Ofte så er dette rimelige webhotell og de fleste aktører som tilbyr webhotell til WordPress tilbyr dette, og du kan regne med priser fra 20kr måneden og oppover til 100-200kr måneden. Her benyttes også samme IP-adresse til alle nettsider som benytter denne serveren og deler samme server ressurser, ressurser slik som båndbredde og diskplass. DETTE VIL PÅVIRKE HASTIGHET OG STABILITET!

Driver du kun en liten nettside med få besøkende, så klarer dette seg i massevis, men hvis du kjører oppetid sjekk og hastighets-sjekk vil du nok bli overrasket hvor dårlig mange av disse egentlig er.

1-klikk installasjon av WordPress – De fleste aktører tilbyr nå denne muligheten hvor du med få tastetrykk har nettsiden oppe og gå i løpet av få minutter. Da slipper du opplasting av filer med et FTP program. (Vi går ikke inn på hva det er i denne saken).

Domene og webhotell på samme sted (E-postadresser også) – Dette kan være en stor fordel.

Leverndører av Webhotell til WordPress i Norge

PROISP

Oppkjøpt av One.com og er ikke anbefalt lengre!

Disse er kjent for å tilby gode løsninger for sine kunder, og de leverer også jevnt bra i forhold til hastighet og oppetid. Hvis du skal gå for webhotell, domene og e-post i Norge, og ønsker Shared hosting så er dette et meget godt alternativ til fornuftige priser.  https://proisp.no

One.com

Disse er meget populære og tilbyr meget lave priser. Dessverre kommer disse meget dårlig ut når vi tester kapasitet og oppetid. Her får du det du betaler for og vi vil ikke anbefale disse. https://one.com

Domeneshop

Domeneshop er en trygg og solid leverandør, men vi synes webhotellet er noe dårlig i forhold til våre tester. Men når det er sagt, så tror jeg ikke det finnes bedre og mer oversiktlig partner på registrering av domene. Vi benytter domeneshop til alle våre domener, men selve webhotellet holder vi oss unna. https://domeneshop.no

Andre aktører

Det er et hav av aktører der ute, men vi har tatt for oss de 3 som vi ser det blir skrevet mest om. Skal du gå for en Norsk leverandør, så ville vi valgt PROISP. De har gode løsninger og forbedrer seg hele tiden.

Andre alternativer

Som du sikkert har forstått så benytter vi oss ikke av noen av disse aktørene, vi styrer serverene våre selv og benytter leverandører som Amazon Web Server, Digital Ocean eller Vultr med lokasjoner i Europe. Disse serverene organiserer vi ved hjelp av CloudWays som er en veldig bra plattform for organisering av servere. Ved å benytte denne løsningen så har vi full kontroll på våre servere og kan enkelt skalere opp og ned etter behov, samt at vi ikke “deler” serveren med noen andre. Her får du en fast IP pr server.

En annen fordel er at du kan legge flere nettsider på samme server hvis du ønsker. Ved å legge flere nettsider på samme server, så blir det i realiteten Shared hosting. Staging system er på plass, slik at du enkelt kan klone nettsiden og jobbe på staging nettsiden i stede for live nettside, og med et klikk kan du overføre staging til live.

Ulempen med dette om vi skal kalle det en ulempe, er at domenet må registreres hos noen andre. Vi benytter derfor Domeneshop til dette, og peker deretter domenet til vår(e) servere hos CloudWays. Gratis SSL er også inkludert hos dem.

Vi skal lage et eget innlegg på hvordan du setter og benytter Cloudways og domeneshop slik at du ser hvor enkelt det er. Skal du ha et webhotell til WordPress som er enkelt og som garantert leverer varene, velg Cloudways.

Vet du ikke hva WordPress er og hva du kan bruke det til, les vår artikkel Hva er WordPress og hvorfor bruke det.

Kategori / Stikkord

Kategori:
cart