Spar kr 350,- hver måned på drift og forvaltning! Les mer

WordPress grunnleggende innstillinger

Vi hjelper deg i gang med WordPress med enkle veiledninger.
Wordpress hjelp

Når du har installert WordPress så er det noen grunnleggende innstillinger du bør gjøre før du går videre. I dette innlegget vil vi gå igjennom det du finner under: “Innstillinger”.

Generelle innstillinger

Her finner du Nettstedstittel, salgord, URL, e-postadresse for administrasjon, medlemskap, språk, tidssone, datoformat og tidsformat.

Nettstedstittel

Dette er navnet på selve nettsiden din, i vårt tilfelle benytter vi Inovex AS

Slagord

Dette er slagordet som kommer frem etter Nettstedstittel – Blir ofte visende når du deler innlegg på Sosiale medier osv. I vårt eksempel har vi benyttet: Din WordPress og WooCommerce partner.

WordPress URL

Disse bør ikke endres da du ofte kan få problemer med å se nettsiden eller komme inn i administrasjonen. I enkelte tilfeller kan disse endres, men da bør en vite hva en driver med. Som nybegynner så er dette to felter du ikke trenger å redigere.

E-post administrasjon

Dette er e-postadressen som blir brukt til å sende informasjon og oppdateringer, bruker registreringer osv. Denne blir satt når du installerer WordPress, og denne kan du endre hvis du ønsker varsler til en annen adresse. Hvis du endrer denne, så vil du få en e-post om å bekrefte at du ønsker å endre den. Der er en lenke som du trykker på for å bekrefte at du ønsker å bytte.

Medlemskap

Her kan du slå av og på om det skal være mulig å registrere seg på nettsiden

Standardrolle for ny bruker

Her kan du sette hvilken rolle nye brukere skal få når de registrerer seg på din nettside, standard er “Abonnent”. Dette kan også settes på hver enkelt bruker når du registrerer dem manuelt.

Nettstedsspråk

Her kan du sette språket du ønsker på din nettside og administrasjon. Ofte er denne satt til Engelsk som standard. Klikk på rullegardinen og skriv inn “Norsk bokmål” om det er det du ønsker. (Husk at språket endrer seg ikke før du har lagret endringene i bunnen.

Tidssone

Her setter du tidssonen du ønsker på tid, i vårt tilfelle har vi søkt opp “Oslo”

Datoformat

Hvis du benytter innlegg og viser datoen innlegget er lagt ut, så er det her du setter datoformatet. Vi benytter (j. F Y) som da vil vises som 19. mars 2021

Tidsformat

Her setter du formatet på tid på samme måte som datoformat. Har du en nettside som primert vises i utlandet og ønsker å benytte deg av PM og AM så velges selvfølgelig dette. Vi benytter 24 timers tidsformat og setter den til H:i. Ønsker du å sette sekunder også, velger du Egendefinert og setter H:i:s

Så velger du hvilken ukedag uken starter på.

Husk å “Lagre endringer

Kategori / Stikkord

Kategori:
Stikkord:
cart