Spar kr 350,- hver måned på drift og forvaltning! Les mer

WordPress Maintenance Mode

Du har nettopp oppdatert en utvidelse eller et tema og får feilmeldingen WordPress Maintenance Mode på skjermen og ikke tilgang til din nettside. Hvordan løser du WordPress Maintenance Mode feilmeldingen?
Wordpress Maintance Mode

Du har nettopp oppdatert en utvidelse eller et tema og får feilmeldingen WordPress Maintenance Mode på skjermen og ikke tilgang til din nettside. Hvordan løser du WordPress Maintenance Mode feilmeldingen?

WordPress Maintenance Mode

Ta det helt med ro, dette skjer fra tid til annen og løses enkelt ved å gå inn på webhotellet ditt og slette filen .maintenance filen som ligger i root på ditt webhotell. Det er denne filen som sette ditt nettsted i vedlikeholds modus, og noen ganger blir den hengende igjen etter oppdateringer.

maintenance mode
Slett filen .maintenance

Når filen er slettet kan du forsøke å gå til nettsiden din igjen og se om feilen er løst. Hvis ikke så kan det være feil med utvidelser som er oppdatert.

Feil med utvidelser

I noen tilfeller kan det skje at du får bare en hvit skjerm også, da er det noe verre å feilsøke og det krever litt mere forståelse rundt det.

Et godt utgangspunkt er å deaktivere alle utvidelser ved hjelp av FTP. For å gjøre dette går du til:

root -> wp-content -> og skriver om mappen “plugins” til eksempel “plugins-backup“. Da deaktiverer du alle utvidelser og du kan forsøke å logge inn på din nettside igjen. Går dette fint, kan du aktivere en og en utvidelse. På den måten finner du ut hvilken utvidelse det er som feiler.

WordPress Tema

Husk å alltid ha et standard WordPress tema tilgjengelig, og nettsiden feiler så har den et standard tema å falle tilbake til.

Når alt håp er ute

Alt håp er stort sett aldri ute, men uten kunnskaper kommer du fort til kort. Husk at du ALLTID tar backup før oppdateringer, da kan du alltid gå tilbake hvis noe feiler. Når det gjelder backupløsninger så finnes det mange, vi benytter Servermask sin All In One Migration utvidelse for lokal backup, hvor vi kjører dette over til Google Disk. Dette er en utvidelse som er veldig enkel i bruk og feiler stort sett aldri.

Ønsker du en partner som håndterer alt av oppdateringer og som står for feilretting om noe skjer? Da bør du ta en titt på våre Drift og vedlikeholds avtaler. Da står vi for alt som har med oppdateringer å gjøre, og om det skjer feil, ja da retter vi opp dette for deg uten ekstra kostnad.

Kategori / Stikkord

Kategori:
Stikkord:
cart