Spar kr 350,- hver måned på drift og forvaltning! Les mer

Beste leverandør av domenenavn

Skal du ha en nettside eller en e-postadresse annet enn hotmail eller gmail, så kan det å registrere et domenenavn være løsningen. Vi har vår favoritt som beste leverandør av domenenavn! (Personlig mening)
Beste leverandør av domenenavn

Skal du ha en nettside eller en e-postadresse annet enn hotmail eller gmail, så kan det å registrere et domenenavn være løsningen. Vi har vår favoritt som beste leverandør av domenenavn! (Personlig mening)

Hva er et domenenavn?

Et domenenavn er URL du skriver i nettleseren for å komme til en nettside, eller kun til bruk for å få en egen e-postadresse. Eksempel www.vg.no hvor vg.no er et domenenavn. Et domenenavn kan ha mange endelser, som for eksempel .no .com .org osv.. I norge benytter vi stort sett .no eller .as og det er NORID som er autoritet for alle .no domener i Norge.

Når det gjelder .no domener, så er det ikke mulig å skjule hvem som eier det, dette liger åpent hos NORID. Et .com domene kan en skjule hvem som eier det.

Kriterier for et domene

Det finnes selvfølgelig noen kriterier vi ser på som nødvendig når en skal ha et domene, dette kan være pris, hvor enkelt det er å registrere, hvordan fornyelse foregår og ikke minst hvilken tilleggstjenester som tilbys.

Hvor enkelt det er å gjøre endringer i forhold til domenet er også viktig, tenker da på DNS peker, e-post og om det er mulig å installere nettside (altså om det er webhotell med og kvaliteten på dette.

Beste leverandør av domenenavn

Vi vil ikke trekke frem mange aktører som beste leverandør av domenenavn her, da vi mener at DOMENESHOP har alt du trenger og er veldig enkelt i bruk. Dog skal det sies at vi ikke anbefaler å kjøpe webhotell hos dem for å ha en nettside. Til dette anbefaler vi CloudWays til. (Her kan du lese hvordan du installerer nettside hos Cloudways og peker domenet til nettsiden).

Domeneshop er veldig enkelt, kjøpsprosessen er veldig enkel og administrasjonen er så enkel at alle kan gjøre endringer og legge til e-postadresser.

Prisen starter på kr 95,- pr år for et .no domene

Søk enkelt opp domenet du ønsker å registrere og sjekk om det er ledig. Hvis det er ledig er det bare å fullføre kjøpsprosessen. Når dette er gjort, vil du få tilsendt en egenerklæring som må godkjennes før domenet er ditt. Det tar 2-24 timer før alle funksjoner er aktive etter registrering.

Enkel kontrollpanel

Det er veldig enkelt å sette opp e-postadresser, peke domenet til nettsider via DNS og du har full oversikt over når domenet utløper og om det skal fornyes eller ikke. Supporten er også i særklasse om du har behov for hjelp. I tillegg til dette så ha de veldig gode guider for ditt domene.

Ikke kjøp webhotell

Som nevnt tidligere, så fraråder vi å kjøpe et webhotell hos domeneshop. Webhotellene hos domeneshop er helt greie, men mangler noen tjenester for å være på høyde med andre leverandører. Vi benytter Cloudways til dette. Les hvordan du kjøper og setter opp en nettside hos Cloudways her.

Kategori / Stikkord

Kategori:
Stikkord:
cart